به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی در نخستین کنگره اخلاق پرستاری با بیان اینکه در تعریف اخلاق یک وحدت رویه وجود ندارد، افزود: بداخلاقی تا پیش از هم صحبتی مشخص نمی شود، بداخلاقی به تدریج حادث می شود و قابل تغییر است و البته ژنتیک و محیط بر روی خُلق افراد اثر می گذارد.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به تفاوت بین اخلاق اسلامی و انسانی گفت: در اخلاق انسانی وفا و صفا درک می شود، پاسخ خوش اخلاقی، خوش اخلاقی و پاسخ بداخلاقی، گاهی بداخلاقی است.
وی با اشاره با اینکه کتابخانه دانشگاههای کشورهای غربی همگی مملو از کتب سقراط، بقراط، ارسطو و افلاطون هستند، ادامه داد: در دنیای غرب از اخلاق انسانی نهایت استفاده را برای امور دنیوی می برند، غربی ها با رفتار ماتریالیسم این گونه فکر می کنند اما اخلاق اسلامی به اراده توجه دارد که می تواند وراثت و محیط را تحت تأثیر قرار دهد .
آقاتهرانی با بیان اینکه ارث می تواند از 40 نسل گذشته به فرد منتقل شود، افزود: در اخلاق بحثی تحت عنوان فلسفه اخلاق مطرح است در این فلسفه اختیار و انتخاب نقش اصلی را بازی می کند اگرچه محیط جامعه را می سازد اما انسان با اراده می تواند محیط را تغییر دهد.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس صاحب اراده بودن را از تفاوت های اخلاق انسانی و اسلامی برشمرد و گفت: رفتار با افراد متخلف قابل پیش بینی است اما برای جا انداختن اخلاق باید از خود شروع کنیم. در دنیای غرب برای آنکه ما را شبیه خودشان کنند از ابزار الگودهی استفاده می کنند ما هم باید از این ابزار استفاده کنیم و در هر حرفه ای الگوی اخلاقی تعریف کنیم.
آقاتهرانی افزود: یکی از مشکلات این است که اصولی ترین داشته ها را با تقلید کورکورانه از دست می دهیم. بر همین اساس پرستاری را نباید با تقلید کورکورانه بلکه باید با بررسی و تحقیق پذیرفت و انتخاب کرد. اگر جامعه اسلامی بتواند اخلاق اسلامی را بیابد و دریابد که مال اوست به خوبی جواب می دهد.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: اگر اخلاق شکل مادی یافت دیگر پاسخ نمی دهد، در حرفه پرستاری هم چنین است، اخلاقی که از سر اجبار باشد و از درون برنخواسته باشد، جوابگو نیست.
وی افزود: یک پرستار با اخلاق خوب می تواند با کمترین هزینه درمان کند، البته اخلاق خوب فقط لبخند زدن نیست، اخلاق شیوه درست عمل کردن را نشان می دهد. پیامبر اکرم(ص) فرموده است من آمده ام کرامت های اخلاقی را تمام کنم.
آقاتهرانی با اشاره به برخی راهکارها برای حل مشکلات زناشویی، گفت: زوجین باید همواره در طول زندگی زناشویی خود را جای یکدیگر قرار دهند تا درک بهتری از شرایط داشته باشند، همچنین یک حَکَم در زندگی داشته باشند، هر چند ممکن است مشکل پیش از مراجعه به آن حَکَم مشکل برطرف شود و آخر آنکه هیچ وقت غضب نکنند و در شرایط خشم تصمیم نگیرند.
نظر شما